неделя, 17 юли 2016 г.

Ревю: И заживели щастливо – Кийра Кас


Запознайте се с принц Максън, преди да се влюби в Америка, както и с момиче на име Амбърли, преди да стане кралица. Вижте как протича Изборът през очите на пазач, наблюдаващ как първата му любов се отдалечава, и момиче, което се влюби в момче, което не бе принца. Тази невероятна колекция включва четири новели за завладяващия свят на поредицата, както и ексклузивно, невиждано досега бонус съдържание, което я прави задължителна придобивка за всеки почитател на „Изборът“!



„И заживели щастливо“ е нещо като новела към Изборът, която съдържа девет кратки истории за герои от поредицата – Кралицата, Принцът, Стражът, Фаворитката, Селест и Изборът, Прислужницата, След Избора, Къде са сега и Сирената, което е откъс от най-новата книга на Кийра Кас. Книгата съдържа илюстрации на героите, които са много красиви, и я правят още по-интересна за четене.

По-надолу в ревюто мисля да разгледам по отделно някой от историите, като кажа мнението си за тях и с колко звезди ги оценявам. 

Веднага след като завърших Единствената ми беше най-интересно да разбера какви мисли са се въртели в главата на Максън по време на избора му и как е приемал цялата шумотевица.  Изненадах се от това, че толкова се притесняваше от мисълта, че момичета няма да го харесат или, че той няма да се влюби и ще е задължен да живее с жена по дълг. Изненада ме, защото предполагах, че цялата идея на Избора го развлича от ежедневните му задачи и проблеми. Друго което ни дава да видим кратката му история е това как баща му се държи с него. Той се държеше прекалено строго с него и се възмущаваше от всичко което правеше Максън.  Историята му беше интересна и те кара малко повече да го харесаш.

На историята давам 4 от 5 звезди.

Следващата история която ми беше много интересно да прочета, беше Кралицата. Като тя ни дава малка част от изборът на кралица Амбърли и ни помага да разберем какво е намерила в студения принц Кларксън. Беше наистина много интересно да чета за нея. Тя още от 7 годишна възраст е била влюбена в Кларксън и винаги си е мечтала да го срещне и да се влюбят, докато мечтата не се сбъдва. Мога да кажа, че младия образ на краля е малко по-добър, но пак не е от положителните герои. Единственото което той искаше, беше ред и избираше жена си по много странни качества, който тя трябваше да притежава.

И на тази история давам 4 от 5 звезди.

Следващата история, по ред на списъка ми, е Стража която е за Аспен и неотлъчните му опити да бъде до Америка. Честно казано възхищавах му се на това, че не се предаваше нищо, че между него и Америка имаше голяма стена на име Максън. Но не беше и трудно да  се забележи, че беше обсебен от Америка, тя беше всичко, от което се интересуваше. Историята също ни запознава с характера му малко по-отблизо. Той е непреклонен, планува всичко в детайли, като иска нещо, прави всичко възможно, за да го постигне и от начина му на мислене си личи високата му интелигентност . Интересен факт за него е, че е добър във всичко, което го правеше образец на подражание за околните и много добър персонаж. Историята на Аспен ни кара да погледнем на Избора през неговите очи и ни показва, че му е било много трудно да бъде близо до Америка а и същевременно да не бъде. Разбираме и защо омразата му към Максън е разбираема.

На тази история давам 3.5 от 5 точки

Четвъртата история от книгата е Фаворитката. Тя е за премеждията на Картър и Марли. В нея всъщност виждаме колко щедър е Максън, като той успява да отмени смъртта им, за жалост те пак получават болезнено наказание което ги белязва до живот. Виждаме също колко е сладка любовта помежду им и първата им среща. 
На тази история давам 3.5 от 5 звезди

Една от другите истории е за Селест и ни предлага възможност да погледнем на изборът от нейната гледна точка, като нейната чел беше да спечели короната, за да остане обожавана от феновете си завинаги. Има история е за взаимоотношенията между Луси и Аспен и разбираме, че между тяхната връзка стоеше Америка, защото Аспен не е способен да я забрави напълно. Също така ни се предлага възможност да разберем какво става след единствената и как възприемат загубата си Крис, Елиз и Натали.

Като цяло оценявам книгата с 4 от 5 звезди. Беше добро вмъкване към другите 3 книги, като ни запознава по добре с другите герои.  Разбира се, не е задължителен прочита и преди да се почне поредицата или след като се завърши. Общо казано я препоръчвам, защото е добро попълнение. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар